Dieren

Verwaarloosde hond Bob dolgelukkig in nieuw gezin

Een jaar geleden liep Bob de hond zwaar verwaarloosd rond bij de Kralingse Plas in Rotterdam. Dagenlang domineerde hij het nieuws en op dierendag kreeg hij zelfs bezoek van minister Carola Schouten. De dierenbescherming schakelde vanwege de ernst van de verwaarlozing de dierenpolitie in, maar helaas werden zijn baasjes nooit gevonden.

Nu, bijna precies een jaar later, is Bob opgenomen in een nieuw gezin. Het hele jaar hebben ze gewerkt aan zijn verlatingsangst. “Hij blafte veel en kon geen tel alleen thuisblijven”, schrijft de Dierenambulance op haar website.

Lees ook: Zwaar vervilte hond gevonden bij Kralingse Plas: ‘Hij kan nauwelijks lopen’

“Een hondengedragsdeskundige gaf het gezin handvatten om te werken aan Bobs onzekerheid en dat harde werken werpt inmiddels zijn vruchten af.” De Dierenambulance meldt dat Bob nu prima een paar uurtjes alleen kan blijven.

Merkwaardige trekjes Bob

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Af en toe vertoont Bob merkwaardige trekjes. “Hij valt soms ineens uit naar vreemden. Ook blaft hij luidruchtig naar mensen en dieren die het tuinhek passeren.”

Lees ook: ‘Extreme make-over’ voor ernstig verwaarloosde hond

Desalniettemin zijn Bobs baasjes hartstikke trots op hoeveel hij veranderd is: “Inmiddels merkt Bob dat we geen kwaad in de zin hebben. Geweldig om te zien wat je met veel geduld, liefde en aandacht voor elkaar krijgt bij een hondje dat een aardig rugzakje heeft!”