Misdaad

Hoofdverdachten mishandeling Tommy onder strikte voorwaarden vrij

Twee jongens (15 en 16 jaar oud) die worden verdacht van de mishandeling van de 14-jarige Tommy in Spijkenisse komen donderdag onder “strikte voorwaarden” vrij. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De jongens staan onder toezicht. Ook geldt voor hen een avondklok. Dit is woensdag besloten door de jeugdraadkamer van de rechtbank.

Lees ook: In elkaar geslagen Tommy reageert in video op steun

Een filmpje over de mishandeling circuleerde op internet. Daarop is te zien hoe het slachtoffer wordt geschopt en geslagen. De jongen liep een gebroken neus, een gescheurd oor en blauwe plekken op. De politie begon meteen een onderzoek en hield in totaal zes verdachten aan. De vier andere verdachten werden al eerder onder voorwaarden vrijgelaten.

Lees ook: In elkaar geslagen Tommy uit Spijkenisse overspoeld met kaarten en cadeaus

Het OM beschouwt de twee die donderdag vrijkomen als de hoofdverdachten, zei een woordvoerder van het OM. Zij zouden het meeste geweld hebben gebruikt.

Ruzie uitvechten

Uit het onderzoek blijkt tot nu toe dat het slachtoffer met een van de verdachten een ruzie wilde uitvechten. Op de afgesproken plek waren toen meerdere personen en vond er een groepsmishandeling plaats, aldus het OM.

ANP/Redactie