112

In elkaar geslagen Tommy uit Spijkenisse overspoeld met kaarten en cadeaus

De 14-jarige Tommy uit Spijkenisse, die vorige week vrijdag in elkaar geslagen werd door een groep jongens, is overspoeld met kaartjes, brieven en cadeaus. Dat laat de jongen zondag weten in een bericht op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BtGUWggAqGG/

“Ik had nooit zoveel steun verwacht en alle berichten die erin staan doen me erg goed. Dankjewel allemaal,” schrijft Tommy onder de foto van een huiskamer gevuld met kaarten en ballonnen.

Lees ook: Mishandelde Tommy uit Spijkenisse sprak af om te gaan vechten

De jongen kreeg maandag landelijke bekendheid, nadat een filmpje van hem viral ging op social media. Daarop was te zien hoe hij in elkaar geslagen en getrapt werd door een groep jongens. Tommy liep daarbij een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op. De beelden leidde tot een stormvloed aan boze reacties en een klopjacht op de daders.

Lees ook: Zesde verdachte aangehouden voor mishandeling Tommy uit Spijkenisse

De politie begon maandag direct een onderzoek en hield nog diezelfde avond twee verdachten aan. Vier anderen werden in de dagen erna opgepakt. De twee verdachten (15 en 16 jaar) zitten nog vast. De andere vier verdachten zijn inmiddels voorwaardelijk weer vrij, maar blijven nog wel verdachte in de zaak.

Lees ook: In elkaar geslagen Tommy reageert in video op steun

Eerder bedankte Tommy in een korte video iedereen al voor alle steun die hij heeft mogen ontvangen. “Love voor alle mensen die me hebben gesupport en alle steun hebben gewenst. Het gaat nu goed met mij”, luidde zijn korte reactie toen op het Instagram-account van rapper Lexxxus.

Beeld: Instagram
Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland