112

Op één na grootste drugslab ooit in Nederland ontdekt in Kerkrade

De politie heeft maandagavond in Kerkrade een enorm drugslab ontdekt. Het is zelfs het op één na grootste drugslab ooit ontdekt in Nederland. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Het lab werd ontdekt in een loods op een bedrijventerrein, vlakbij het stadion van voetbalclub Roda JC. In het drugslab werden synthetische drugs gemaakt. “Er is hier sprake van een illegale chemische fabriek”, aldus de politie.

Grootste drugslab ooit

De politie vergelijkt het drugslab met het lab dat in augustus werd ontmanteld in Ede. Dat had de grootte van 40 bij 40 meter. Het duurde dagen om dat lab af te breken.
Maandag arresteerde de politie tijdens de inval een man. Hij zit sindsdien vast en wordt gehoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus een woordvoerder van de politie.

Aan ramp ontsnapt

Volgens de woordvoerder zijn de omwonenden aan een ramp ontsnapt. “Als hier de zaak was geëxplodeerd was de ramp niet te overzien geweest”, aldus de woordvoerder.

De politie is dinsdag nog bezig met het technisch onderzoek en zal woensdag pas beginnen met de ontmanteling van het drugslab.

Beeld: Track ’88