Sport

Georginio Wijnaldum scoort 1-0 en staat stil bij racisme

Georginio Wijnaldum heeft zijn openingstreffer in de wedstrijd tegen Estland aangegrepen om te laten zien dat ze bij het Nederlands elftal niet naar kleur kijken. Hij rende richting de zijlijn en liet zich fotograferen met Frenkie de Jong.

Tekst gaat verder onder video

Beide middenvelders hielden hun onderarm dicht tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. De donkere arm van Wijnaldum, naast de blanke van De Jong. Zo wilden ze laten zien dat ze één zijn bij Oranje. Al hun ploeggenoten, inclusief de wisselspelers, verzamelden zich rond Wijnaldum en De Jong.

Lees ook: Nederlands elftal heeft er genoeg van en maakt foto #StopRacism

Wijnaldum maakte maandag al indruk met een uitgebreide reactie op de racistische spreekkoren van supporters van FC Den Bosch naar de donkere aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior.

Tekst gaat verder onder foto

“Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest”, zei de middenvelder van Surinaamse afkomst. “Ons team is een eenheid, wij zijn gelijk. Wij kijken niet naar kleur en spelen voor Oranje en het volk. Het volk kan volgend jaar weer genieten van een mooi toernooi. Het is best raar dat dan wel iedereen voor ons juicht.”

ANP