Gedupeerde ouders toeslagenaffaire krijgen tóch nog mooi cadeau met Kerst

Meer dan 300 ouders die in de financiële problemen zitten door de toeslagenaffaire, kunnen hun kinderen misschien toch een fijne kerst bezorgen. Zij krijgen namelijk een kerstpakket toegestuurd dat vrijdagmiddag is samengesteld met de 52.000 euro die is opgehaald met de kerstactie van Joe ten Cate.

Vrijdagmiddag werd bekend dat een tiental gedupeerden hun compensatie sowieso niet voor de kerst krijgt. Het kabinet had dat de ouders en de Tweede Kamer beloofd, maar kan dat niet waarmaken.

Geld over

Initiatiefnemer van de kerstactie Joe ten Cate, moest zelf ook een flinke som geld terugbetalen aan de belastingdienst. Hij kwam in contact met andere gedupeerden en had het zo met ze te doen, dat hij vorige week een actie op touw zette. Elke ouder die moeite heeft om hun kinderen een fijne kerst te bezorgen, kon zich inschrijven voor een kerstpakket. Deze zijn vrijdagmiddag gemaakt met vrijwilligers en andere gedupeerde ouders op het hoofdkantoor van de SP in Amersfoort. “En we houden zelfs nog veel geld over hoor! We zijn druk bezig om hiervan leuke uitjes te plannen voor de gezinnen”, vertelt Renske Leijten van de SP.

Lees ook: In 2020 heb je iets meer geld in je portemonnee

“Dit is het leuke stuk na de ellende van de afgelopen tijd”, vertelt Joe ten Cate aan Hart van Nederland. “Dat er nu gedupeerde ouders voor andere gedupeerde ouders kerstpakketten staan in te pakken is natuurlijk prachtig.” Joe kon er vrijdagmiddag zelf niet bij zijn, omdat hij vanwege de toeslagenaffaire al veel vrije dagen heeft moeten opnemen. “Maar als ik een gaatje vind vanmiddag, dan ga ik zeker even langs om iedereen te bedanken.”

De meeste pakketten worden per post verstuurd, maar sommige ouders krijgen maandag persoonlijk bezoek. Renske Leijten en Lilian Marijnissen van de SP brengen bij een aantal gezinnen de kerstpakketten langs. “Het is onaanvaardbaar dat ouders en kinderen zo lang in onzekerheid zitten over wanneer ze hun geld krijgen”, aldus Lilian Marijnissen.