Misdaad

Gedetailleerde getuigenis in zaak vermiste loodgieter: 'Gruwelijk vermoord'

 

De vermiste loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit het Belgische Lint is gruwelijk vermoord. Hij werd in stukken gesneden en op een kampvuur gegooid. Volgens Belgische media hebben twee minderjarige verdachten van 16 en 17 jaar dat verklaard. Ze zijn de zonen van een 39-jarige vrouw die ook als verdachte vastzit. De twee jongens werden vorige maand in Nederland opgepakt.

De politie doet dinsdag in het Noord-Brabantse Steenbergen opnieuw onderzoek naar de vermiste loodgieter. Bij de zoektocht worden volgens de politie specialisten ingezet. Ook wordt er met speurhonden buurtonderzoek gedaan.

Lees ook: Drie verdachten aangehouden in verdwijningszaak Johan van der Heyden

De Belg is niet meer gezien sinds hij op zondag 2 juni zijn woning verliet in Lint (België). Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen geweest.

Lees ook: Beloning van 15.000 euro voor gouden tip verdwenen Johan van der Heyden

De politie pakte in Nederland in november twee minderjarige jongens en een 30-jarige man op in de vermissingszaak. In totaal zijn er zes verdachten in deze zaak. Vijf verdachten zitten vast in Nederland: drie mannen en twee vrouwen. In België zit een vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Zij werd in juli in België gearresteerd.

ANP