Politiek

Gaat de overheid meer doen tegen malafide rijscholen?

Na het drama bij rijschool Aalbregt in Zwolle is het deze week opnieuw raak bij een andere rijschool in Eindhoven.

Eigenaar Ferry Aalbregt sloot zijn rijschool vorige week, vanwege het naderende faillissement. Hij liet een grote hoeveelheid gedupeerde cursisten en rijinstructeurs achter. Dit terwijl hij zelf voor langere tijd achter elkaar in een dure gehuurde villa aan de Spaanse Costa del Sol verbleef. Nu blijkt in Eindhoven precies hetzelfde te gebeuren.

Hoe kan het, dat door het hele land mensen rijscholen kunnen beginnen zonder bepaalde eisen of keurmerken? Is dat niet vragen om problemen? Charlotte Nijs vraagt aan politici in Den Haag hoe het kan dat rijschoolhouders vrij gemakkelijk een rijschool kunnen beginnen met alle gevolgen van dien.


Oh Oh Den Haag is de podcast waarin verslaggeefster Charlotte Nijs politiek Den Haag confronteert met jouw nieuws. Iedere week voelt ze politici aan de tand over wat speelt in het land en stelt ze de vraag: wat schieten we op met Den Haag?

Luister hem hier:


Wil jij elke week de nieuwste aflevering van Oh Oh Den Haag beluisteren op je smartphone? Dat kan erg gemakkelijk en gratis door je op de podcast te abonneren. Open de podcast-app op je Apple- of Androidtoestel en zoek de Oh Oh Den Haag-podcast in de app. Klik op de ‘Aboneer-knop’.

Gebruik je Spotify? Dan kun je de podcast hier beluisteren.