Lifestyle & Entertainment

Het mysterie van Fortnite duurt voort: wanneer kun je het weer spelen?

Even was er de hoop dat Fortnite snel weer online zou komen, maar niets is minder waar. Na een bombastische en spectaculaire explosie is sinds zondag een zwart scherm met een verduisterd gat in het midden te zien.

Op het internet ging maandag het gerucht dat het meest gespeelde spel ter wereld om 20.00 uur Nederlandse tijd weer live zou gaan. Helaas, ook dinsdagochtend vult het zwarte gat nog altijd het scherm. Wel is inmiddels een mysterieus muziekje te horen.

Lees ook: Fortnite op ‘zwart’ door oerknal, gamers in grote paniek

Nieuw hoofdstuk voor Fortnite?

Het tiende seizoen van het razend populaire spel eindige gisteren met het event dat toepasselijk ‘The End’ genoemd wordt. Na het spectaculaire einde ontstond er wereldwijd onduidelijkheid over wat er nu zou gaan gebeuren in de game.

De Nederlandse youtuber Royalistiq was één van de ruim zes miljoen mensen die zondagavond meekeek met de stream van het spel. “Jongens, check dit! Wat gebeurt er allemaal?”, vroeg de youtuber, die eigenlijk Roy Beszelsen heet, zich hardop af.

Fanatieke Fortnite-spelers en -kenners speculeren erop los wat het zwarte gat zou kunnen betekenen. Velen denken dat het een opmaat naar een nieuw hoofdstuk is. Dat gerucht lijkt nu bevestigd. Maandagavond verschenen er video’s online van een uitgelekte trailer. Deze heet niet seizoen 11, maar hoofdstuk 2, seizoen 1. Luidt Epic Games een nieuw tijdperk in voor het spel?

De originele uploader op Twitter zegt overigens de video op verzoek van spelmaker Epic Games weer offline gehaald te hebben.

Wanneer weer online?

Op sociale media worden screenshots gedeeld van een website waar Chinese spelers een tweede seizoen van Fortnite zouden kunnen downloaden. Wanneer en of de game daadwerkelijk weer online komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

 

Ontwenningsverschijnselen

Dat de game niet te spelen is, zorgt bij de vaste fans voor heftige ontwenningsverschijnselen. Op sociale media worden volop filmpjes gedeeld van mensen die het wachten niet meer aankunnen.

Eerste memes duiken op

Ondertussen neemt het internet Fortnite volop op de hak. De eerste memes duiken al op. Zo wordt in deze video erop ingespeeld dat het spel niet bijzonder populair is bij fans van andere games.

En ook ‘Fortnite-vaders’ hebben het moeilijk.

Het zwarte gat van Fortnite is wereldwijd groot nieuws en lijkt een zeer geslaagde publiciteitsstunt van Epic Games, de maker van het spel. “Nu is het gewoon weer tijd voor iets nieuws,” zegt Beszelsen. “Hoe wil je daar zo veel mogelijk aandacht mee creëren? Op deze manier dus.”

Foto: Epic Games