Fortnite op 'zwart' door oerknal, gamers in grote paniek

Liefhebbers van het spel Fortnite kunnen de game sinds zondagavond niet spelen. Als je de game opent, is er een zwart scherm te zien en hoor je enkel achtergrondgeluiden. Ontwikkelaar Epic Games is ook niet te bereiken voor commentaar, sinds hun Twitter-pagina zondag er ook mee is opgehouden.

Op YouTube zijn verschillende video’s te vinden wat er precies gebeurde in de game, toen miljoenen mensen het aan het spelen waren. Spelers zagen een grote explosie ontstaan door raketten die elkaar raakten. Vervolgens mondde dit alles uit in een oerknal. Gamers zagen hun poppetje vervolgens verdwijnen en het beeld op zwart gaan.

Gamers in paniek

Met voorbedachte rade of niet?

Het lijkt een voorbedacht plan van de ontwikkelaar om aandacht te trekken voor Fortnite. Epic Games deelde vaker hints dat het einde van de game eraan zat te komen, maar deelde ook aanwijzingen voor een tweede versie van de game, onder de noemer van ‘Chapter 2’.

Fortnite wordt dagelijks gespeeld door gemiddeld 8,3 miljoen mensen wereldwijd. In het spel vecht je met je vijanden (spelers van overal ter wereld) en als je alle tegenstanders hebt uitgeschakeld, win je. Het spel is gratis te spelen op verschillende spelcomputers, telefoons en mede daardoor zo populair. Er wordt snel nieuws verwacht rondom de game. Of dat goed of slecht nieuws is blijft dus even afwachten.