Misdaad

Familie Anne Faber verbijsterd: 'Dit voelt totaal onrechtvaardig'

Vijf leden van het arrestatieteam die Michael P. oppakten, moeten door het Openbaar Ministerie worden vervolgd. De familie van de vermoorde Anne Faber zijn verbijsterd. Ondanks hun onbegrip ondernemen zij geen actie.

De manier waarop Michael P. in 2017 is gearresteerd na de moord op Anne Faber was mogelijk te hardhandig. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag beslist. Het OM weigerde eerder om de agenten te vervolgen, maar wordt daartoe nu door het gerechtshof gedwongen.

Alle grenzen opgezocht

“Het voelt totaal niet rechtvaardig”, aldus Hans Faber, de oom van Anne. “Je kunt je voorstellen dat we in die zoektocht naar Anne alle grenzen hebben opgezocht om haar te vinden. Wij hebben ons ook begeven op terreinen waar we niet mochten zoeken, over hekken geklommen waar we niet mogen zijn. En die leden van het arrestatieteam hebben dat ook gedaan. Zoals elk mens dat zou doen in deze situatie. Dit voelt gewoon niet goed.”

Hans Faber geeft aan dat de familie zich erg betrokken voelt bij het arrestatieteam, maar niks kan doen in deze zaak. “We zijn geen partij in deze zaak. We horen wel wat eruit gaat komen.”

Lees ook: Moordenaar Anne Faber krijgt zijn zin: er komt een onderzoek naar ‘hardhandige arrestatie’

P. werd op 9 oktober 2017 aangehouden in verband met de vermissing van Anne Faber. Hij werd in Den Dolder opgepakt bij de kliniek waar hij verbleef om te resocialiseren. Bij zijn aanhouding liep P. een schouderbreuk op.

Eenmaal in de politiebus zou een agent hebben gedreigd om zijn politiehond P. te laten bijten indien hij niet vertelde waar Anne Faber was. De gemuilkorfde hond werd op zeer korte afstand van P. gehouden.