Politiek

Eis van ruim twee ton voor vervuiling door verloren containers Waddeneilanden

De rederij achter het schip MSC Zoe dat in januari van dit jaar 342 containers verloor bij de Waddeneilanden, heeft een claim van 225.000 euro tegen zich horen eisen. In gesprekken die momenteel nog volop aan de gang zijn, hebben de benadeelde partijen het bedrag kenbaar gemaakt.

De containers zorgden voor enorme vervuiling en overlast aan de kust. In de maand januari kwamen grote aantallen vrijwilligers naar de eilanden om de eerste rotzooi op de stranden op te ruimen. Ook zo’n 100 militairen werden naar de eilanden gestuurd om de rommel op te ruimen.

Lees ook: Leger naar Waddeneilanden om te helpen met opruimen strand

De gemeente Terschelling laat in een reactie weten dat de gesprekken goed verlopen: “Alle betrokken partijen zoals de Waddeneilanden en de vissers zitten met elkaar om de tafel. Rijkswaterstaat voert namens hen de gesprekken. De schade en de kosten voor het opruimen zijn volgens de berekeningen bij elkaar 225.000 euro. Dat bedrag ligt nu op tafel. Van een gang naar de rechter is nog geen sprake.”

Lees ook: Dronebeelden laat grote hoeveelheid troep zien op strand Terschelling

De burgemeester van Terschelling Bert Wassink is volgens het Dagblad van het Noorden wel teleurgesteld in rederij MSC. Hoewel ze aan tafel zitten bij Rijkswaterstaat, had hij graag gezien dat ze ook nog persoonlijk waren langsgekomen op het eiland.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.