Misdaad

Dove goudsmid (54) met trapleuning en pepperspray toegetakeld door inbrekers

De 54-jarige dove goudsmid Jeroen Gulmans werd dinsdagnacht overvallen in zijn woning in het Noord-Brabantse Valkenswaard. Hij kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. De goudsmid werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee donker geklede gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Er ontstond een worsteling.

“Ze hebben meer dan een halfuur gevochten,” vertelt ex-vriendin Natalie Aarts aangeslagen. “Hij werd ondergespoten met pepperspray, maar ze kregen hem niet onder. Voordeel is dat hij al twintig jaar kickbokst.”

Geslagen met trapleuning

“Ze hebben waarschijnlijk van alles naar hem geroepen, maar hij is doof en had zijn gehoorapparaat ook niet in,” vertelt Aarts verder. De man is flink door zijn belagers werd toegetakeld. “Ze hebben de trapleuning van de trap getrokken om hem daarmee te slaan.” Uiteindelijk hoorde de buurvrouw een verdacht geluid. “Die is gaan luisteren en toevallig schreeuwde Jeroen toen om hulp. De buurvrouw heeft toen 112 gebeld.”

De politie trof hem hevig bloedend en met veel pijn aan toen ze aankwamen bij de woning. Gulmans heeft alleen uitwendig letsel, maar is bont en blauw. Hij is volgens zijn ex erg aangeslagen.

Lees ook: Oma Koppen (88) oog in oog met inbreker: ‘Ze is volledig onbereikbaar’

“Ik vermoed dat er achterom is ingebroken, daar loopt een smal paadje,” vertelt de overbuurman. “Er zijn namelijk geen breeksporen of iets. Hierachter is ook al eens een inbraak geweest, ook via zo’n paadje.”

Of er iets buit is gemaakt, is vooralsnog onduidelijk. Wel stelden forensisch rechercheurs in en om de woning al een uitgebreid sporenonderzoek in. Ook werd er gezocht met een diensthond naar sporen van de overvallers, maar helaas zonder resultaat. De recherche neemt de zaak in onderzoek en gaat nog buurtonderzoek doen.

‘Maakt me bang’

“Het is een hele lieve man met een handicap, communiceren met hem is soms lastig. Ik vind het vreselijk, het maakt me bang,” reageert een andere buurvrouw. “Hij heeft nog een hele dierbare ring voor ons gemaakt. Ik vertelde aan hem dat ik de ring van mijn moeder en vader en mijn eigen trouwring heb. Hij zei direct dat hij daar wel iets mee kon. Ik ben apetrots op dat stuk.”

Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. Inmiddels is hij weer thuis. De prioriteit lag bij de behandeling van zijn verwondingen en is daarom slechts kort gehoord over wat hem is overkomen.

“In de ochtend lag er een brief in de bus waarin werd toegelicht dat het om een overval gaat,” vertelt een buurman. “Ik denk hij is overvallen door zijn baan als goudsmid.”