Misdaad

Doorrijder Ouassim Z. liet Anette's moeder voor dood achter, vandaag neemt ze het woord

De heftige camerabeelden van het incident schokten in het voorjaar veel mensen. Op 28 april van dit jaar werd de bejaarde Anke (80) in Breda aangereden en voor dood achtergelaten. Haar dochter laat vandaag van zich horen in de rechtbank.

Op de beelden is te zien hoe Anke met haar rollator een straat wil oversteken en wordt geschept door een auto. Die sleurt Anke en haar rollator meters mee. De auto komt tot stilstand, de bestuurder rijdt nog eens over haar heen en gaat ervandoor.

‘Leven verwoest door doorrijder’

Een dochter van Anke zag het gebeuren en verleende eerste hulp. De vrouw hield ernstige verwondingen over aan de aanrijding, maar overleefde gelukkig. De dader was gevlucht. Pas tien dagen later meldde de verdachte zich.

Lees ook: Doorrijder Breda was na het ongeluk ‘totaal in paniek’

Vandaag moet hij, de 27-jarige Ouassim Z., zich voor de rechtbank in Breda verantwoorden. Anke’s dochter Anette maakt tijdens de zitting gebruik van haar spreekrecht. Ze vertelt hoe de verdachte het leven van haar moeder heeft verwoest.

Haar moeder zal er niet bij zijn, omdat ze nog te kwetsbaar is. “Maar ik zal ook namens mijn moeder wat voorlezen.”

Rechtszaak vandaag te volgen bij Hart van Nederland

Hart van Nederland sprak eerder al met Anette over het drama dat haar moeder overkwam. Bekijk hieronder het item en de beelden van de brute aanrijding. Vandaag volgt onze verslaggever Erik Bunte de rechtszaak en publiceren we over de zaak op onze website.