112

Doorrijder bejaarde vrouw (79) in Breda was na het ongeluk 'totaal in paniek'

De 27-jarige man die doorreed na het aanrijden van 79-jarige vrouw in Breda, was na de aanrijding “totaal in paniek”. De bevestigt zijn advocaat Menno Buntsma donderdag na berichtgeving door Omroep Brabant.

De man meldde zich woensdagavond samen met zijn advocaat op het politiebureau, nadat dinsdag een compositietekening van hem naar buiten was gebracht. Volgens Buntsma is de verdachte na de aanrijding inderdaad doorgereden, maar heeft hij daarna zijn auto geparkeerd en is hij teruggelopen naar de zwaargewonde vrouw. Daar heeft hij samen met andere toegesnelde mensen gewacht op de ambulance.

Buntsma legt uit waarom hij niet eerder naar de politie ging. “Hij kon niet praten. Hij zat helemaal vast. Hij heeft het geheim bij zich gedragen tot het moment dat hij barstte.”

Totaal in paniek

Volgens zijn advocaat is de vader van twee jonge kinderen “iets verschrikkelijks overkomen”. “Er was geen sprake van roekeloos rijgedrag. Dat heb je op de beelden gezien. Hij is helemaal kapot over wat hij die mensen heeft aangedaan. Het is buitengewoon traumatisch voor iedereen.”

Lees ook: Doorrijder na ongeval in Breda aangehouden

De doorrijder heeft het geheim dagenlang bij zich gedragen en heeft dan ook veel uit te leggen, zegt zijn advocaat.