Opmerkelijk

Organisatie Duindorp plaatst overlijdensadvertentie voor vreugdevuur

De organisatie van het vreugdevuur Duindorp heeft een opmerkelijke advertentie geplaatst op Facebook. Het gaat om een overlijdensadvertentie waarin mensen worden uitgenodigd voor de crematie van het vreugdevuur.

In de advertentie staat: “Met pijn in ons hart is op 3 december 2019 een eind gekomen aan een traditie. Brand in vrede, vreugdevuur.”

Traditie gaat niet door

Vorige week werd bekend dat er geen vreugdevuur zou komen. De organisatie kon niet voldoen aan de eisen van de gemeente en trok daarom de stekker eruit. Kort daarna braken rellen uit in Den Haag. Er werden onder andere brandjes gesticht en met vuurwerk naar de politie gegooid. In die week zijn er 38 aanhoudingen geweest.

Scheveningen en het Laakkwartier krijgen ook geen groot vuur tijdens de jaarwisseling omdat de gemeente hen geen vergunning heeft verleend. In de advertentie worden verschillende steden waar ook een traditie van vreugdevuren bestaat als ‘familieleden’ opgesomd.

Crematie vreugdevuur Duindorp

In de advertentie staat verder: “Oude tijden herleven, omdat vergunningen niet worden gegeven. We zullen je missen, maar je leeft in ons voort. De toekomst wordt alleen maar gissen, nu onze traditie is vermoord. ”

Op 15 december wordt de crematie georganiseerd op het oliestrandje in Duindorp.