Lifestyle & Entertainment

Boet (13) zamelt spullen in voor mensen in nood, want 'je kunt altijd iemands lichtpuntje zijn'

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de 13-jarige Boet, samen met zijn moeder, een inzamelingsactie voor mensen in nood in Heiloo. Dit jaar pakken ze het groots aan en hebben ze naast allerlei spullen ook ruim 700 euro opgehaald. Van het geld kopen ze cadeautjes voor kinderen uit arme gezinnen.

“Na de aanslagen in Parijs wilde Boet iets doen”, vertelt zijn moeder, Sandra Mulder. “Maar omdat je niet al het leed van de wereld kunt verhelpen, hebben we het dicht bij huis gehouden. Ik probeer Boet te leren dat je altijd iemands lichtpuntje kunt zijn.”

Lees ook: Leven Marco ‘180 graden omgedraaid’ na kermisongeluk Wijchen

Inzamelingsactie

Sindsdien organiseert Boet, met behulp van zijn moeder, een inzamelingsactie in aanloop naar de feestdagen. “We kiezen ieder jaar of we ouderen of kinderen gaan helpen”, vertelt Sandra. “Omdat we dit jaar vijf jaar bestaan wilden we het onmogelijke doen en beide groepen helpen.”

Dit jaar hoeven Boet en Sandra het niet alleen te doen. De ondernemers in het dorp zetten zich ook in voor het goede doel en hebben een loting georganiseerd. “Voor 50 cent konden mensen een lootje kopen. Uiteindelijk is er daarmee ruim 718 euro opgehaald. Van de opbrengsten kunnen wij cadeautjes kopen van de verlanglijstjes van kinderen uit arme gezinnen.”