Misdaad

Bloemenzee voor slachtoffers aanslag Utrecht opgeruimd

De bloemenzee op het 24 Oktoberplein in Utrecht wordt dinsdag 9 april opgeruimd. Dat gebeurt “zorgvuldig en met respect”, laat de gemeente weten. Op het plein legden mensen massaal bloemen, knuffelbeesten, kaarten, tekeningen en kaarsen neer na de aanslag in een tram op 18 maart.

Lees hier alles over de aanslag in Utrecht

Gemeentemedewerkers zoeken ter plaatse de spullen uit. Die worden opgeslagen en op een later moment wordt in overleg met nabestaanden besloten wat ermee gaat gebeuren. Van de bloemen wordt compost gemaakt en op de herdenkingsplek komen planten met rode en witte bloemen, de kleuren van Utrecht.

Lees ook: Gewonde man (74) aanslag Utrecht alsnog overleden

Tegelijkertijd sluit de gemeente de condoleanceregisters. Wie dat nog wil, kan de registers op het Stadskantoor en Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern tekenen tot en met maandag. Ook het online-condoleanceregister sluit dan. Nabestaanden krijgen een bundeling van deze registers.

Lees ook: Duizenden mensen lopen mee tijdens stille tocht voor slachtoffers Utrecht

Ook laat de gemeente weten voorstellen te hebben ontvangen voor een herdenkingsmonument. Deze voorstellen worden zorgvuldig bekeken. “Daarbij zijn de wensen van de getroffenen en hun nabestaanden het belangrijkst”, laat de gemeente weten.

Voorarrest verlengd

De terroristische aanslag, waarbij de 37-jarige schutter Gökmen T. in een tram begon te schieten, heeft vier levens geëist. De 37-jarige T. hoorde vandaag van de rechter dat zijn voorarrest met negentig dagen wordt verlengd.

ANP

Verschillende mensen hebben zich bij de gemeente gemeld omdat ze mee willen denken over een geschikt herdenkingsmonument. Ben jij of ken jij een van die mensen? Neem dan contact op met onze tiplijn op  020-8007777 of mail naar: hart@sbs.nl