112

Buurtbewoners leggen massaal bloemen voor overleden Roan uit Drachten

Op de plek waar afgelopen zondag de 16-jarige Roan werd neergestoken, worden maandag massaal bloemen gelegd. Maandagochtend werd bekend dat de tiener aan zijn verwondingen overleden is. Roan stond in Drachten bekend als een lieve, rustige jongen die geen vlieg kwaad deed.

“We kenden Roan van school”, vertelt een van de aanwezige jongeren. “Toen ik het vanochtend hoorde geloofde ik het niet. Ik heb een hele zware tijd achter de rug en hij was er altijd voor mij. Als je een keer niet lachte, vroeg hij gelijk wat er was en probeerde hij je toch aan het lachen te krijgen.” (Tekst gaat verder onder video)

Lees ook: Neergestoken jongen (16) uit Drachten is overleden aan zijn verwondingen

Meerdere bloemleggers bevestigen dit beeld: “Het is een hele behulpzame jongen. Hij was denk ik gewoon op de verkeerde plaats, verkeerde tijd. Het is verschrikkelijk.” Een andere aanwezige vult aan: “Wat hier gebeurd is, is gewoon bizar. Dat het leven zo van iemand afgepakt wordt.”

Stille tocht Roan

De stille tocht zou aanvankelijk dinsdagavond om 21.00 uur plaatsvinden. Maar vanwege de jaarwisseling, en het vele vuurwerk wat daarmee gepaard gaat, wordt de stille tocht verschoven naar 1 januari.

De tocht begint dan bij winkelcentrum De Wiken en loopt langs Roan’s huis naar café Pietje Bel. De burgemeester van Drachten, Jan Rijpstra, heeft laten weten ook aanwezig te zijn.