Alle reizen Thomas Cook geannuleerd, noodnummer voor gedupeerde reizigers

Alle reizen die zijn geboekt bij touroperator Thomas Cook, gaan niet meer door. Dat heeft de reisorganisatie dinsdag bekendgemaakt. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft noodnummer 070-30 711 11 geopend voor reizigers die met Thomas Cook op vakantie zijn. Dat nummer is alleen bedoeld voor reizigers die al op hun bestemming zijn en in de problemen zijn gekomen.

Het garantiefonds werkt met het callcenter samen met reisorganisatie TUI, die momenteel het callcenter aan het inrichten is. Ook staan vele reisbureaus de SGR bij.

Lees ook: Thomas Cook in Nederland schrapt alle vluchten voor dinsdag

Thomas Cook Nederland deed maandag bij de SGR melding van financieel onvermogen. Er is nog geen sprake van een faillissement. Alle reizen van Nederlanders die via Thomas Cook Nederland met het vliegtuig op vakantie wilden, gaan om die reden niet door.

Transavia-vluchten minder vol

De vliegtuigen van luchtvaartmaatschappij Transavia, die ook veel reizigers vervoeren die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt, zitten daardoor dinsdag minder vol. Alle geplande vluchten worden wel gewoon uitgevoerd. Gedupeerde reizigers die al op hun vakantieadres zitten, zijn ook verzekerd van een terugvlucht naar Nederland.