112

Al zestig inwoners doen melding van schade bij gemeente na drama Scheveningen

Tot nu toe hebben al zestig inwoners van Scheveningen online schade gemeld bij de gemeente naar aanleiding van het vreugdevuur tijdens nieuwjaarsnacht.

Het gaat om schade aan bijvoorbeeld kleding, tuinmeubelen en beplanting. Huizen, auto’s en fietsen raakten beschadigd doordat de brandstapels hoger waren dan was afgesproken en de wind vrij spel had met de vlammen en de vonken.

Lees ook: Piet Paulusma: ‘Allang bekend dat wind recht op Scheveningen afkwam’

Andere schades

Voor schade aan huizen, auto’s en fietsen adviseert de gemeente de verzekering in te schakelen. Andere schades kunnen bij de gemeente gemeld worden via de website.

De gemeente opende vrijdag ook een speciale informatiebalie. Daar liep het nog niet storm, met tot nu toe acht bezoekers. Toch is deze balie nog tot en met volgende week open van 8.30 – 16.30.

Lees meer: Slecht nieuws voor inwoners Scheveningen met schade na vreugdevuren

Veel te hoog

Een van de bouwers vertelde voor de camera van Hart van Nederland nog dat de torens in de middag voor de gewraakte vonkenregen veel hoger waren dan afgesproken 35 meter. Volgens burgemeester Krikke waren er ook geen vergunningen afgegeven. Desondanks heeft de gemeente niet ingegrepen.

Volgens Aram Troost van het bedrijf Gebr. Troost pallethandel, dat pallets leverde aan de toren van Duindorp, kneep de politie een oogje dicht toen de toren veel te hoog bleken. “We zijn niet aangesproken, niks. Ik geloof dat de politie juist een oogje dichtknijpt”, vertelde hij. Ook volgens een brandweerman die anoniem wil blijven, is het bouwen oogluikend toegestaan.