112

Agent mishandeld bij trouwstoet: bruidegom, vader en schoonmoeder opgepakt

De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden in de zaak van de mishandeling van een politieagent tijdens een trouwstoet in Rotterdam. Het gaat om de bruidegom (22), zijn vader (54) en de moeder van de bruid (43).

Eerder werd al een 25-jarige Rotterdammer aangehouden, hij wordt verdacht van het mishandelen van de agent. De man zit nog steeds vast.

Drietal beïnvloedde getuigen

De drie familieleden van de 25-jarige man zijn opgepakt voor het beïnvloeden van getuigen. Tijdens het onderzoek werd de politie tegengewerkt door enkele familieleden van de verdachte, waardoor het onderzoek onnodig veel tijd in beslag heeft genomen.

Lees ook: Man die agent neersloeg bij trouwstoet is broer van de bruid

Naast het beïnvloeden van getuigen wordt de bruidegom ook vervolgd voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Wat gebeurde er bij de trouwstoet?

Op vrijdag 30 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie een melding binnen over een trouwstoet. Deelnemers aan de stoet zouden onnodig toeteren, asociaal rijden, op autodaken zitten en het overige verkeer stoppen en blokkeren.

Toen één van de feestgangers werd aangehouden, misdroegen anderen zich volgens de politie flink. Een van hen sloeg een agent zo hard, dat de politieman viel en korte tijd zijn bewustzijn verloor. De agent heeft volgens de politie nog steeds veel last van het incident.

Bekijk hieronder de beelden van het incident.