112

'Wij hebben een engeltje op onze schouders gehad'

Dirk-Jan en Anneke Jonkers kunnen het zelf nog maar moeilijk geloven, het echtpaar uit Hengelo dat in de buurt van de ingestorte brug bij het Italiaanse Genua reed werd door hun TomTom op het laatste omgeleid en ontsnapte misschien daardoor wel aan de ramp.

Volgens de Italiaanse brandweer zijn er zeker 35 doden gevallen. Naast de dodelijke slachtoffers zijn er ook tientallen gewonden, daarvan zijn er vijf zwaargewond.

Lees ook: Hangbrug ingestort in Italië: zeker 30 doden

Het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming Angelo Borrelli zei tegen het Italiaanse persbureau Ansa dat er tijdens het instorten van de verkeersbrug zeker dertig tot 35 auto’s en drie vrachtwagens over het viaduct reden.

‘Verantwoordelijke moeten boeten’

Minister van Vervoer Danilo Toninelli sprak over een ”vreselijke tragedie”. Hij zei tegen de Italiaanse staatstelevisie dat de ramp het gevolg is van achterstallig onderhoud en ,,de verantwoordelijken er voor moeten boeten”. Eerder zei minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini al dat de schuldigen er voor moeten opdraaien. ”Ze zullen moeten betalen, betalen voor alles, en veel betalen,” zei hij.

De reddingswerkzaamheden worden ‘s nachts voortgezet. ”We zullen niet ophouden met zoeken,” zei het hoofd van de Italiaanse burgerbescherming Angelo Borrelli. Burgemeester Marco Bucci zei dat elf overlevenden uit het puin zijn gehaald. Vijf mensen zijn er zeer ernstig aan toe.