Dieren

Wasbeer gespot in Maastricht: 'Het konijn lag in stukjes in zijn hok'

Een wilde wasbeer zorgt in Maastricht voor flink wat consternatie. Het dier – dat sporadisch voorkomt in Nederland – beet gisteren een konijn dood en lijkt steeds naar de wijk Wittevrouwenveld terug te keren.

Sonja Hendrix vertelt aan Hart van Nederland hoe het konijn van een mede-buurtbewoner “in stukjes in zijn hok” lag. “En ook ik heb hem al een paar keer gezien”, vertelt ze.

Woensdag werd Sonja wakker en hoorde ze geschreeuw achterin de tuin. “Ik zag zo ineens een wasbeer zitten, heel raar. Hij ziet er schattig uit, maar dat is ‘ie niet, ik hoorde hem blazen”, vertelt ze.

Lees ook: Ook wasbeer plant zich nu voort op Nederlandse bodem

Ook andere bewoners van de wijk Wittevrouwenveld spotten het beestje. “Hij is ook twee straten verderop al gezien, hij lijkt steeds terug te komen”, alsdus Sonja. “De hond van de buurman heeft hem zelfs aangevallen.”

Hendrix heeft de dierenambulance gebeld, maar die kunnen niet op stel en sprong langskomen. “Ik moet ze bellen als ik hem ergens zie slapen, dan proberen ze hem te vangen, maar dat gaat nog niet zo makkelijk denk ik.” Ze hoop dat de ongenode gast niet te lang blijft. “Er zitten veel kleine kinderen hier en volgens mij loopt hij zo naar binnen.”

Beeld: Sonja Hendrix