112

Vier NAC-supporters aangehouden voor voetbalrellen Breda

Vier mannen zijn maandagochtend aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de rellen tussen de supporters van NAC en Willem II op zondag 21 oktober. Het gaat om twee mannen uit Made van 22 en 33 jaar en twee uit Breda van 26 en 27 jaar.

Na de wedstrijd probeerden de mobiele eenheid (ME) en de bereden politie vechtende supporters uit elkaar houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. De politie verdenkt de mannen van betrokkenheid bij de rellen, die leidden tot zaken als openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging.

Lees ook: Rellende voetbalsupporter Breda twee weken langer vast

“Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door ons team. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden en meerdere aanhoudingen worden verwacht. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd”, aldus de politie in een verklaring.

‘Te veel machtsvertoon’

De advocaat van twee van de vier mannen vindt dat er te veel machtsvertoon is gebruikt bij de aanhouding van een van zijn cliënten, een 33-jarige man uit Made. Zo zou diens voordeur met grof geweld ontzet zijn. “Deze verdachte is geen recidivist, geen hooligan. Bovendien waren er twee kinderen aanwezig tijdens de inval, die nogal onder de indruk waren van wat er gebeurde”, aldus de advocaat, Menno Buntsman. Hij is ook de raadsman van de 26-jarige man uit Breda.

Lees ook: Burgemeester Breda deelt beelden rellende voetbalsupporters: ‘Woorden schieten tekort’

De verdachten worden momenteel verhoord.

ANP
Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland