112

Burgemeester Breda deelt beelden rellende voetbalsupporters: 'Woorden schieten tekort'

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft gereageerd op de rellen die zondagavond waren ontstaan na afloop van de wedstrijd Willem II tegen NAC Breda. Een groep supporters van beide voetbalclubs wilden elkaar te lijf gaan en gingen daarbij met politie en de Mobiele Eenheid (ME) op de vuist.

Op Twitter plaatste de burgemeester een filmpje van de rellen. Daarop is te zien hoe de ME door de relschoppers wordt belaagd. “Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters,” schrijft Depla boven de video. “Woorden schieten tekort als je dit ziet.”

Lees ook: Arrestaties na voetbalrellen in Breda

Hoewel in beeld het woord ‘traangas’ staat, bevestigen zowel de burgemeester als de politie dat er geen traangas is gebruikt tijdens de rellen. Wel zou een brandblusser zijn leeggespoten en in de richting van agenten zijn gegooid.

De politie heeft inmiddels vijf relschoppers aangehouden en verwacht nog meer arrestaties, op basis van camerabeelden die gemaakt zijn. Bij de rellen raakten twee agenten lichtgewond. Drie agenten hebben aangifte gedaan tegen de relschoppers.

Gebiedsverboden

Depla wil ook gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die betrokken waren bij de rellen. Maandag laat hij zich informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1. Volgens de burgemeester kunnen de relschoppers rekenen op maatregelen.

Ook NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem zelf ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.