112

Video opgedoken van brandende vluchtauto aanslag Telegraaf

Op de Noordkaperweg bij de A10 in Amsterdam-Noord is in de nacht van dinsdag op woensdag een uitgebrande zwarte Audi gevonden. Met de auto zijn de daders van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf gevlucht. Omstanders maakten beelden van de brand.

Het kenteken op de uitgebrande Audi komt overeen met het kenteken van de auto die wegreed van de plek van de aanslag, liet de politie eerder vandaag weten. Omwonenden van de vindplaats meldden rond 04.00 uur een harde knal. Al snel bleek dat er een Audi in brand stond op een parkeerplaats nabij de oprit ‘Volendam – Hengelo’ van de A10.

Lees ook: Beelden aanslag Telegraaf: dader neemt zijn tijd voor de daad

Het busje reed in de nacht van maandag op dinsdag tegen de pui van het gebouw. De bestuurder stak de Volkswagen Caddy vervolgens in brand en vertrok in een vluchtauto. In een achtergrondstuk schrijft De Telegraaf dat de actie mogelijk een reactie is op “grote verhalen over de klopjacht van de politie op twee kopstukken van de zogenaamde Mocro-maffia”.

Bericht gaat verder onder de video:


Lees ook: Vluchtauto aanslag De Telegraaf uitgebrand bij A10 gevonden

Onderzoek naar voertuigen

Uit onderzoek van de politie blijkt dat beide auto’s – de vluchtauto en het busje waarmee de gevel van het pand van de Telegraaf is geramd – voorafgaand aan de aanslag gezamenlijk in de richting van Haarlemmerweg over de Burgemeester de Vlugtlaan reden. Zij sloegen daarna linksaf de Seineweg op en kwamen uit op de Basisweg.

De Audi RS 5 en de witte Volkswagen Caddy zijn alle twee gestolen en ze reden met valse kentekenplaten.