112

Vluchtauto aanslag De Telegraaf uitgebrand bij A10 gevonden

Op de Noordkaperweg bij een oprit naar de A10 in Amsterdam is een uitgebrande zwarte Audi gevonden. Het is de auto waarmee de daders van de aanslag op De Telegraaf zijn gevlucht. Het kenteken op de uitgebrande Audi komt overeen met het kenteken van de auto die wegreed van de plek van de aanslag, meldt de politie.

Lees ook: Beelden aanslag Telegraaf: dader neemt zijn tijd voor de daad

De auto is naar een opslagplaats gebracht voor verder onderzoek. Naar aanleiding van een getuigenoproep heeft de politie verschillende tips binnengekregen die allemaal worden nagetrokken.

Omwonenden van de vindplaats meldden rond 04.00 uur een harde knal. Al snel bleek dat er een Audi in brand stond op een parkeerplaats nabij de oprit ‘Volendam – Hengelo’ van de A10.

Voorpagina

De dag na de aanslag op het gebouw van De Telegraaf komt de krant gewoon weer uit. Op de voorpagina kopt de krant: “Wij zwijgen nooit!”.

Verderop in de krant maakte de redactie vijf pagina’s vrij voor verhalen over de aanslag. In een grote reportage beschrijft Marcel Vink hoe de hulpdiensten, journalisten en kantinemedewerkers dinsdag gewoon doorwerkten in het gebouw dat geramd werd door een bestelbusje. De brievenpagina’s staan vol steunbetuigingen van lezers.

Volkswagen Caddy

Het busje reed in de nacht van maandag op dinsdag tegen de pui van het gebouw. De bestuurder stak de Volkswagen Caddy vervolgens in brand en vertrok in een vluchtauto. In een achtergrondstuk schrijft De Telegraaf dat de actie mogelijk een reactie is op “grote verhalen over de klopjacht van de politie op twee kopstukken van de zogenaamde Mocro-maffia”.

ANP
Beeld: Live Media