Misdaad

'Vermoorde broer kroongetuige Nabil B. vroeg wél om bewaking'

Dat de doodgeschoten broer Reduan van kroongetuige Nabil B. ‘maar zeer beperkt beveiliging wilde’, zoals justitie volhoudt, klopt volgens een reeks direct betrokkenen niet, meldt Het Parool.

De familie van de op 29 maart in Amsterdam-Noord geliquideerde Reduan B. had volgens direct betrokkenen juist herhaaldelijk aangedrongen op maatregelen en gewezen op de zorgplicht van de overheid.

Lees ook: Kroongetuige liquidaties Nabil B. dreigt te stoppen

Verbijsterd en woedend

Reduan B. zei als ondernemer geen idee te hebben welke maatregelen nodig waren. Hij wilde dat van de specialisten van het Openbaar Ministerie (OM) horen. B.’s naasten waren verbijsterd en woedend toen justitie na de moord, zes dagen later, naar buiten bracht dat hij beveiliging had afgeslagen.

Lees ook: Politie geeft beelden vrij van verdachte moord Reduan B.

In een tekstbericht dat Het Parool heeft ingezien, schrijft de voor de beveiliging van de familie B. verantwoordelijke functionaris van het OM in Midden-Nederland op 27 maart aan de familie dat hij gaat ‘bekijken wat een passende maatregel is bij de werklocatie’ van Reduan B. Daar werd hij twee dagen later doodgeschoten.

ANP