Politiek

Slachtoffer seksueel wangedrag Ten Broeke: ‘Zijn lezing staat haaks op die van mij’

De vrouw die VVD’er Han ten Broeke beschuldigt van seksueel overschrijdend gedrag, heeft van zich laten horen. Ze vindt de manier waarop het verhaal naar buiten is gekomen ‘kwetsend en verdrietig’.

Lees ook: VVD’er Han ten Broeke stapt op na beschuldiging seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Telegraaf heeft een statement van de vrouw: “Hoewel ik door berichtgeving in de media geconfronteerd word met een lezing door Han ten Broeke die haaks staat op mijn lezing van gebeurtenissen destijds, kies ik ervoor om hier niet inhoudelijk op te reageren. Er heeft inderdaad een voorval plaatsgevonden in 2013, waarvan ik melding heb gemaakt bij mijn leidinggevende.”

Geen sprake van relatie

Ten Broeke rept in zijn verklaring alleen van “ongelijkwaardige relatie”. De vrouw om wie het gaat, was werkzaam voor de VVD en zei eerder al dat er geen sprake was van een relatie.

“Na een intens proces van gesprekken tussen beide partijen, onze advocaten, gesprekken binnen de fractie en een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD, heb ik besloten om geen aangifte te doen,” schrijft de vrouw. “Over de reden daarvan kan en wens ik geen uitspraken te doen. Wel vind ik het kwetsend en verdrietig dat dit verhaal op deze wijze in de publiciteit komt. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidende conclusie met betrekking tot de feiten.”

Buitengewoon onverstandig

Ze gaat verder: “Vijf jaar geleden gold al: ‘we agree to disagree’. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan.”

Lees ook: Dijkhoff: ‘Zaak ongepaste relatie Ten Broeke zorgvuldig behandeld’

VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapte donderdag op na een beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De kwestie speelde in 2013, maar nu deze openbaar is geworden besluit Ten Broeke de Tweede Kamer alsnog te verlaten.