Misdaad

School Rotterdam weer open na fatale schietpartij

De eerste docenten en leerlingen druppelen woensdagochtend het Rotterdam Designcollege binnen. Sommige van hen hebben bloemen bij zich. Voor de deur staan twee agenten. Verder herinnert op het oog niets aan het drama van dinsdagmiddag toen een 16-jarige leerlinge in de fietsenstalling werd doodgeschoten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt woensdagochtend een bijeenkomst op de school. Op de vmbo-school staan leerlingen en docenten stil bij bij de dood van de 16-jarige. De leerlingen hebben pas na de kerstvakantie geen reguliere lessen. Wel blijft de school deze week open voor leerlingen die willen praten.

Lees ook: Leerlingen getuige van fatale schietpartij: ‘Ik zag haar op de grond liggen’

“Dit is het ergste wat je als school kan overkomen”, zei Marc Otto, voorzitter van het college van bestuur van koepel LMC Voortgezet Onderwijs, waar de school onder valt.. Hij zei verder dat de veiligheid niet in het geding is, maar dat een incident zoals dinsdag niet is te voorkomen omdat het toch om een semi-openbaar gebouw gaat.

Bekende van de politie

De verdachte, een 31-jarige Rotterdammer, is kort na de schietpartij aangehouden. Hij is een bekende van de politie, bevestigde een woordvoerder van het OM dinsdag. Hij werd deze zomer veroordeeld en stond daardoor onder toezicht van de reclassering. De woordvoerster kon niet zeggen waarvoor de man precies werd veroordeeld.

Lees ook: Verdachte die scholiere doodschoot in Rotterdam is bekende van justitie

De scholiere werd dinsdag kort na 13.00 uur doodgeschoten. De verdachte werd niet veel later aangehouden. Volgens enkele getuigen zou de man een relatie met het slachtoffer hebben gehad. De politie wil in verband met het onderzoek alleen zeggen dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

ANP