112

'Politiemol' Mark M. gaat in hoger beroep

‘Politiemol’ Mark M. uit Weert gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling van vijf jaar cel. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag laten weten. M. werd maandag veroordeeld voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen.

Volgens zijn advocaat is M. het er niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie. De rechtbank vond dat sprake was van corruptie, omdat hij naar geheim agenten lekte in ruil voor zakelijke afspraken. Kuijpers: “Terwijl hij met honderden criminelen contact zou hebben gehad en daarbij niets is gebleken van enige betaling.”

Lees ook: Limburgse politiemol Mark M. moet vijf jaar zitten

M. zocht in politiesysteem BlueView 28.521 keer gegevens over politieonderzoeken. Hij kreeg bovendien meldingen als er nieuwe informatie over personen of onderwerpen kwam. Die informatie was niet voor hem bedoeld.

Lees ook: OM: ‘Politiemol’ besodemieterde collega’s

In 2015 werd hij opgepakt nadat de politie talloze documenten met politiegegevens vond bij een frauderende autohandelaar in Oirschot. M. heeft bekend dat hij in de systemen heeft gezocht, maar ontkent dat hij geld kreeg voor zijn informatie.