112

Politie bevestigt: verdachte moord Laura (24) is ex-vriend

De 31-jarige man uit Nieuwegein die woensdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige Laura uit Utrecht, is inderdaad haar ex-vriend. Ook gaf de politie het meisje een alarmknop en werd hij eerder aangehouden voor stalking van zijn ex-vriendin.

Dat bevestigt de politie donderdagavond. Het lichaam van de jonge verpleegkundige werd woensdagmiddag gevonden in een woning aan de Bosboomstraat. Laura was door geweld om het leven gekomen. Later op de dag werd de 31-jarige verdachte aangehouden. Al gauw gingen de geruchten dat het haar ex-vriend was door wie ze gestalkt werd.

Lees ook: Bloemen voor woning vermoorde Laura (24) Utrecht

Laura heeft recent bij de politie gemeld dat zij gestalkt werd. Ze deed aangifte en de politie is met haar in gesprek gegaan. Daarna is er een pakket aan maatregelen geboden, waaronder het uitreiken van een alarmknop.

Contactverbod

De ex-vriend van het slachtoffer werd eerder deze maand al een keer aangehouden voor stalking van zijn ex-vriendin en heeft drie dagen in hechtenis gezeten. Nadat het onderzoek afgerond was, heeft hij van het Openbaar Ministerie een contact- en locatieverbod gekregen en is hij gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Nu zit hij dus vast op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Lees ook: ‘Dode vrouw in woning Utrecht vermoord door ex’

De recherche doet momenteel uitgebreid onderzoek naar wat er precies gebeurd is. Getuigen of mensen die informatie hebben worden verzocht zich bij de politie te melden.