112

'Dode vrouw in woning Utrecht vermoord door ex'

In een huis op de Bosboomstraat in Utrecht is het lichaam van een vrouw gevonden. De politie kan nog niet zeggen wat er precies gebeurd is.

De recherche loopt in witte pakken in en uit de woning en doet sporenonderzoek. Onze verslaggever Ilse van Wingerden sprak de onderbuurman van de vrouw, die in het pand een snackbar heeft. Het slachtoffer vertelde aan hem dat ze al enige tijd bedreigd werd door haar ex.

Ons buurmeisje

“Wat ik meegekregen heb is dat ons buurmeisje vermoord is door haar ex-vriend. Sinds twee weken hadden ze een beetje bonje en ze hadden een relatie van 2,5 tot 3 jaar. Wat ik meegekregen heb is dat ze vermoord door hem is”, vertelt hij aangeslagen.

De politie heeft nog niet bevestigd dat het slachtoffer inderdaad is vermoord door haar ex. Er is een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden, onduidelijk is nog of het de ex betreft.

Geen straatverbod

De ex is onlangs zelfs via het balkon de woning binnengeklommen, vervolgt de buurman. Daarop kreeg hij van de politie een ontzegging. De man “wilde het goedmaken”, maar daarna ging het bergafwaarts.

De man kwam regelmatig in zijn snackbar een patatje eten, wat de eigenaar toeliet omdat hij geen straatverbod had. Daarop vroeg het slachtoffer aan de snackbareigenaar of ze hem de volgende keer wilde wegsturen omdat hij haar bedreigde.

Beeld: Koen Laureij