112

Opnieuw jeugddetentie geëist in zaak-Nick Bood

Tegen een tweede verdachte van de moord op de zestienjarige Nick Bood is twaalf maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. Yasin N. wordt medeverantwoordelijk gehouden voor de dodelijke steekpartij in Zaandam in april vorig jaar.

Woensdag werd tegen een negentienjarige medeverdachte, Mads van den P., al achttien maanden jeugddetentie geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

Lees ook: 18 maanden jeugddetentie geëist in zaak Nick Bood

Nick Bood werd op 27 april 2017 in Zaandam doodgestoken. De politie arresteerde naast Van den P. de 16-jarige Yasin D., die de fatale messteek zou hebben toegebracht. Van den P. heeft volgens het OM wel een dusdanige rol in het geheel gespeeld dat hij als zogeheten medepleger moet worden beschouwd. Hij zou Nick Bood onder meer hebben getrapt. Bood bezweek in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Vooropgezet plan

Het slachtoffer en de verdachten zouden een ruzie om drugs hebben gehad. Het OM vindt bewezen dat de verdachten Nick Bood met een vooropgezet plan van het leven hebben beroofd en dat er dus sprake is van moord. De verdachten zouden het slachtoffer op de bewuste dag hebben opgewacht.

Lees ook: Gedenkplaats voor doodgestoken Nick Bood vernield

De zaak tegen N. werd achter gesloten deuren behandeld, omdat hij minderjarig is.

De uitspraak is op 5 juli.

Lees hier alles over de zaak rondom de moord op Nick Bood

De bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden door Hart van Nederland.