112

Ouders ontvoerde Hannah opgepakt in Duitsland, baby in goede gezondheid

Rowan S. en Kim de L., die maandagochtend hun zes maanden oude baby Hannah ontvoerden in Eersel, zijn maandagavond aangehouden op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. Baby Hannah is in goede gezondheid aangetroffen.

“Hannah is in veiligheid gebracht en keert zo snel als mogelijk terug naar Nederland”, zo laat het onderzoeksteam van de politie weten. De ouders van de Hannah zitten vast in een Duitse cel. Naar verwachting zullen zij later aan Nederland worden uitgeleverd.

De ontvoering gebeurde kort na negen uur op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Nieuwstraat. Het meisje zou uit een Maxi-Cosi zijn getrokken. De man en vrouw gingen er vervolgens vandoor in een donkere Mercedes ML270 met het kenteken 94-GK-PB.

Lees ook: Amber Alert voor ontvoerde baby Eersel, ouders verdacht van ontvoering

Een AMBER Alert werd uitgestuurd omdat de politie zich “ernstige zorgen” maakte over de veiligheid van het kind. De baby was door bureau Jeugdzorg uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. Een van de tips die daarop volgden, leidde de politie naar het vakantiepark  in Duitsland, waar het stel met hun baby in een vakantiehuisje verbleef.

Lees ook: Baby Hannah uit huis geplaatst vanwege mishandeling