112

Baby Hannah uit huis geplaatst vanwege mishandeling

Baby Hannah, die maandagochtend in Eersel werd ontvoerd door haar biologische ouders, was uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd en haar ouders werden aangehouden voor mishandeling. Dat staat in uitspraken van de rechtbank in Den Bosch over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de baby uit huis en onder toezicht te plaatsen.

Voor het letsel was geen medische oorzaak. Wie het heeft veroorzaakt is voor zover bekend nog niet vastgesteld. De beide ouders ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.

Lees ook: Ooggetuige ontvoering baby Hannah: ‘Er was gekrijs en geschreeuw’

Het meisje was nog maar amper anderhalve maand oud toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en onder toezicht werd geplaatst van Jeugdbescherming Brabant. Een tante en een oom ontfermden zich over het meisje. De ouders hadden onder begeleiding contact met het baby’tje.

Op 11 januari werd de uithuisplaatsing voor het laatst met drie maanden verlengd, voor de veiligheid van het meisje. Volgens de uitspraak weigerden de ouders hulp en was de vader niet meer bij het gezin betrokken.

Lees ook: Ambert Alert voor ontvoerde baby Eersel, ouders verdacht van ontvoering

De zes maanden oude baby werd maandagochtend in de Brabantse plaats Eersel met geweld meegenomen door haar ouders (25 en 26 jaar). De ontvoering gebeurde kort na 09.00 uur op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Nieuwstraat, waar de baby met haar pleegmoeder was. Het meisje zou uit een Maxi-Cosi zijn getrokken. De man en vrouw gingen er vervolgens vandoor in een donkere Mercedes ML270. Vanwege de zorgen over de veiligheid van het kind werd maandagmiddag een AMBER Alert verstuurd.

Alle middelen

De autoriteiten hebben geen idee waar de baby en haar ouders zich ophouden. “We houden rekening met meerdere scenario’s waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Daarbij is ook contact opgenomen met de buurlanden België en Duitsland”, schrijft de politie in een persverklaring.

De politie gaat tot dusver niet in op het verleden van de ouders. Ook vragen over berichten uit de regionale media over betrokkenheid van de ouders bij oplichtingspraktijken blijven onbeantwoord.