Opmerkelijk

Nederlands bedrijf gaat voetballertjes in Thaise grot helpen

De directeur van het Nederlandse bedrijf Van Heck, gespecialiseerd in het wegpompen van enorme hoeveelheden water, is op dit moment onderweg naar Thailand om te zien of ze hulp kunnen bieden bij het redden van het Thaise voetbalteam. Elf voetballertjes en hun trainer zitten al bijna twee weken vast in een onder water gelopen grot.

Tijdlijn: Zo verliep de reddingsactie van de dertien voetballertjes en hun coach

Via de Nederlandse ambassade heeft Van Heck hun hulp aangeboden aan de Thaise autoriteiten. Premier Rutte zei vrijdag in zijn wekelijkse persconferentie dat de Nederlandse regering vooralsnog niet om hulp is gevraagd, maar bereid is te helpen.

Lees ook: Blok over Thailand: ‘Het heeft geen zin om elkaar in de weg te lopen’
Lees ook: SpaceX-miljardair Elon Musk schiet voetballertjes te hulp

Van Heck staat internationaal bekend als de specialist in waterbeheer. Bij calamiteiten komen ze vaak in het nieuws, zoals bij grote overstromingen in Engeland in 2014. Ook pompten ze een mijn in Servië leeg. Of ze ook een rol kunnen spelen in Thailand, moet in de loop van het weekend blijken. Werknemers van het bedrijf in Noordwolde zijn inmiddels aan de slag gegaan om apparatuur klaar te zetten, mocht er een verder verzoek om hulp binnenkomen.

Bron: Redactie / ANP