Gezondheid

Monument onthuld voor nagellakheld Tijn

De familie van Tijn van Kolsteren, beter bekend als de nagellakheld, onthulde dinsdagmiddag een monumentje ter nagedachtenis aan de 6-jarige jongen. Tijn overleed vorige zomer aan hersenstamkanker.

De muur met de door Tijn uitgebrachte nagellakjes is te zien in het nieuwe kantoor van het Rode Kruis. “Een monumentje voor de kleine held. Wat Tijn teweeggebracht heeft tijdens 3Fm Serious Request 2016 zullen we nooit vergeten”, schrijft de hulporganisatie.

Lees ook: Tijn is er niet meer, maar zijn missie loopt door

De kleine held  meldde zich in december 2016 bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie. Binnen de kortste keren stal hij ieders harten. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor de Serious Request-actie van 3FM. De daaropvolgende maanden haalde hij nog meer geld op, wat ging naar Stichting Semmy. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar genezing van hersenstamkanker.

De jonge Brabander was een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft.