Gezondheid

Tijn is er niet meer, maar zijn missie loopt door

De 6-jarige Tijn Kolsteren maakte vorig jaar rond de kerst een enorme indruk. Zelf ongeneeslijk ziek bedacht hij de nagellakactie om geld op te halen voor kinderen in oorlogsgebieden. Heel Nederland raakte in de ban van de jonge held. Uiteindelijk bracht zijn actie binnen Serious Request ruim 2,5 miljoen euro op.

Tijn overleed op 7 juli, precies een week voor zijn zevende verjaardag. Maar nog steeds is de impact die hij heeft achtergelaten groot. Wendy van Dijk en Youp van ‘t Hek hielpen Tijn vlak voor zijn overlijden nog om met de actie Lak. door Tijn 1,2 miljoen euro op te halen voor Stichting Semmy. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar genezing van hersenstamkanker.

En nog altijd blijven er donaties en initiatieven binnenstromen. Van particuliere inzamelacties tot aan BN’ers die de New York Marathon rennen voor Stichting Semmy. Allemaal dankzij de kleine Tijn die heel Nederland bewust maakte van de akelige ziekte hersenstamkanker en de gevolgen voor jonge kinderen.

Vandaag namen de ouders van Tijn, Gerrit en Jolanda Kolsteren, een cheque in ontvangst met geld ingezameld door beauty- en kapsalons door heel Nederland.

http://www.kijk.nl/video/FieITeHx2Qh9?autoplay=0