Misdaad

Lichaam van doodgestoken Sarah (21) terug naar Amerika

Het lichaam van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim, die vorige week woensdag om het leven kwam na een steekpartij in Rotterdam, is bijna thuis. Haar moeder is nu in Nederland om haar op te halen.

Dat vertelt Sarah’s vriend, Adam Pryor, tegen Hart van Nederland. “Haar lichaam is vrijgegeven, maar ze is nog niet thuis”, vertelt hij via Skype. “Haar moeder is nu in Nederland.” Ook de advocaat van Sarah’s moeder, Sébas Diekstra, bevestigt dit.

Geld gedoneerd

Omdat de familie geen geld heeft, werd er een crowdfundingsactie georganiseerd om Sarah’s lichaam toch naar huis te krijgen. “Inmiddels is er al meer dan 45.000 dollar gedoneerd om haar naar huis te krijgen. Het is geweldig om te zien hoe de wereld meeleeft met Sarah’s familie”, vindt Adam.

Lees ook: Erasmus Universiteit geschokt door moord op studenten Sarah (21)

Sarah werd vorige week woensdagochtend zwaargewond gevonden in haar studentenhuis in wooncomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Omwonenden hoorden haar gillen en belden de politie. Hulpverleners vonden haar zwaargewond en probeerden haar te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

‘Drie mensen vermoorden’

Een 23-jarige man werd kort na Sarah’s dood aangehouden in op het station in Eindhoven. De verdachte was een huisgenoot en de twee hadden vaker ruzie. Volgens haar moeder had hij psychische problemen en wilde Sarah hem keer op keer helpen. Ook stuurde ze begin december al naar haar vriend Adam dat ze naar de politie wilde omdat haar huisgenoot zei dat hij drie mensen ging vermoorden.

Lees hier wat Sarah’s moeder vertelt over de moord op haar dochter