Misdaad

Erasmus Universiteit geschokt door moord op studente Sarah (21)

De 21-jarige vrouw die woensdag om het leven kwam bij een steekpartij in Rotterdam-Kralingen is de Amerikaanse Sarah Papenheim. De studente psychologie zat op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en woonde sinds 2016 in de stad.

De universiteit reageerde vrijdag geschokt op de dood van hun studente. ”De studenten en medewerkers van de universiteit hebben allemaal geschokt gereageerd op de dood van Sarah, we zijn allemaal aangeslagen om het feit dat zij er niet meer is. ”Om de pijn ietwat te verzachten heeft de universiteit een herdenkingshoek ingericht waar de studenten en medewerkers steun bij elkaar kunnen vinden, ook hebben wij een condoleance geopend voor Sarah”, vertelt Guus Smeets, opleidingsdirecteur van de universiteit.

Sarah werd woensdagochtend zwaargewond gevonden in haar studentenhuis in wooncomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan. Omwonenden hoorden haar gillen en belden de politie. Hulpverleners vonden haar zwaargewond en probeerden haar te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Psychische problemen

Een 23-jarige man werd kort na Sarah’s dood aangehouden in op het station in Eindhoven. De verdachte was een huisgenoot en de twee hadden vaker ruzie. Volgens haar moeder had hij psychische problemen en wilde Sarah hem keer op keer helpen. Die zorg is haar nu fataal geworden. “Ik zei haar dat ze daar weg moest. Het voelt niet goed en je weet niet of hij doordraait”, vertelt Sarah’s moeder, Donee Odegard, tegen een journalist van Fox News.

Odegard vertelt wat zij tot nu toe weet over het vreselijke drama. “Ze vonden haar in een plas met bloed, in elkaar geslagen en meerdere keren gestoken”, omschrijft haar moeder. “En dat allemaal voor niks, alleen omdat ze zijn vriend probeerde te zijn.”

Bericht gaat verder onder de video:


De 23-jarige verdachte kreeg vrijdag te horen dat hij nog zeker 14 dagen vast blijft zitten. De rechter-commissaris besloot dat op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Sarah Papenheim.