Lifestyle & Entertainment

Jort Kelder: ‘Veel vrouwen dringen bij mij aan om verkracht te worden’

In de eerste aflevering van zijn nieuwe radioprogramma heeft Jort Kelder flink wat stof doen opwaaien. In een gesprek met microbioloog Rosanne Hertzberger zei hij: “Ik zou uit eigen ervaring willen zeggen, veel vrouwen dringen bij mij aan om verkracht te worden.”

Hertzberger probeerde de presentator de betekenis van het woord verkrachting nog uit te leggen: “Maar verkrachting is tegen hun wil.” Dat mocht niet baten.

Rapper Boef

Kelder probeerde vervolgens zichzelf te redden door rapper Boef er bij te betrekken: “Nou ja, niet verkracht in de zin van rapper Boef, maar in de zin van…. Ik heb het idee dat vrouwen, de actieve dertigers, seksueel actiever zijn dan mannen.”

Dat is raar, want Boef lag eerder deze week dan wel onder vuur wegens bijzonder vrouwonvriendelijke opmerkingen, maar over verkrachting heeft de rapper het niet gehad.

Thierry Baudet

Op Twitter reageren mensen dat Kelder zich voor zijn opmerking mogelijk heeft laten inspireren door een boek van de politicus Thierry Baudet. Daarin beschrijft Baudet ongeveer wat Kelder nu zegt. Kelder was eerder te zien in een inmiddels verwijderde video van Baudets partij, maar bedankte voor een plek op de kandidatenlijst.