Lifestyle & Entertainment

Nog meer festivals weren 'beledigende' rapper Boef

Rapper Boef is niet welkom op de festivals Dauwpop (Hellendoorn, 26 mei) en ParkCity Live (Heerlen, 30 juni en 1 juli). Zijn recente uitspraken over ‘kechs’ (straattaal voor hoeren) zijn “onze grens voorbij”, aldus de organisatoren van Dauwpop vrijdag.

De omstreden rapper wordt sinds zijn uitspraken op meer festivals in binnen- en buitenland geweerd. De onderhandelingen over een optreden in Heerlen waren volgens een woordvoerder van ParkCity Live in een vergevorderd stadium, maar zijn nu afgebroken. De woordvoerder benadrukt dat het om een familiefestival gaat, waarbij respect voor elkaar belangrijk is. Per dag komen er tot 13.000 bezoekers.

Dauwpop benadrukt dat rappers niet “bekend staan om verfijnd taalgebruik”, maar dat de opmerkingen van Boef beledigend zijn en niet bij het festival passen.

Onder meer Paaspop in Schijndel en festival Muze Misse in Oss lieten al weten dat Boef niet meer welkom is. Ook verscheidene optredens in het buitenland van Boef gaan niet door, want GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met de rapper opgezegd.