112

'Iedereen die kinderen aangeeft is NSB'er': #ikbengeenNSBer gaat viral

Op sociale media wordt met veel verontwaardiging gereageerd op de oproep van de politie om te helpen met de zoektocht naar de Armeense kinderen Howick en Lili. Ze zouden zaterdag op het vliegtuig worden gezet naar Armenië, maar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag weggelopen vanaf een adres in het Gelderse Wijchen. Ook Peter R. de Vries maakt zich boos.

Lees ook: Howick en Lili weggelopen bij pleeggezin

“De politie roept de hulp in van burgers omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van Howick en Lili… alsof ze in handen van justitie beter af zijn. Wat een gotspe!! Ze mogen bij mij onderduiken iedereen die hen aangeeft is een NSB’er”, twittert de misdaadjournalist. De hashtag #ikbengeenNSBer en #ikwerknietmee gingen vervolgens razendsnel viral.

Lees ook: Hulp gevraagd bij zoeken naar Lili en Howick

Ook veel anderen laten hun ongenoegen blijken en maken duidelijk dat ze het zeker niet zullen melden als ze de kinderen ergens zien. “Help niet mee met de mensenjacht! Mocht u de kinderen vinden, geef ze onderdak en raadpleeg een arts. Waarschuw in géén geval de politie”, is een van de vele reacties. Ook worden massaal ‘onderduikadressen’ aangeboden.

ANP/redactie