Misdaad

Honderden mensen herdenken Humeyra bij Rotterdamse Mevlana Moskee

Bij de Rotterdamse Mevlana Moskee zijn donderdagmiddag honderden mensen om de 16-jarige Humeyra te herdenken. De kist met haar lichaam werd over de hoofden van de mensen vervoerd.

Volgens imam Bunyamin Yildiz waren er donderdag 750 tot 1000 mensen aanwezig. De kist met het stoffelijk overschot, dat op het plein aanwezig was, wordt later op de dag naar Turkije gevlogen. Daar vindt de uitvaart plaats.

Aangifte wegens stalking

Het meisje werd dinsdag doodgeschoten bij haar school. De 16-jarige scholiere zou later die middag met de politie gaan praten over een aangifte die ze opnieuw deed wegens stalking.

Lees ook: Doodgeschoten Humeyra (16) deed aangifte van stalking tegen verdachte

De 31-jarige verdachte werd kort na het schietincident op het Rotterdam Designcollege aangehouden.

Bedreiging en mishandeling

Deze zomer werd hij veroordeeld wegens bedreiging en mishandeling van Humeyra. Nadat zij hiervan aangifte had gedaan, kreeg hij het contactverbod opgelegd. Omdat hij zich daar niet aan hield, had ze opnieuw aangifte gedaan.

Lees ook: Verdachte moord 16-jarige Humeyra mishandelde ex-vriendinnen

De verdachte blijft de komende veertien dagen vastzitten, dat besliste de rechtbank donderdagmiddag. Het OM beschuldigt de man van moord dan wel doodslag. Hij zit vast in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Redactie/ANP