Gezondheid

Goede nacht voor Maarten van der Weijden: 'Overweldigende steun'

Maarten van der Weijden heeft een goede zwemnacht achter de rug op zijn tocht voor het goede doel langs de elf Friese steden. “Deze tweede nacht verliep een stuk soepeler dan zijn eerste”, zegt een woordvoerster van de zwemmer.

Ze laat weten dat de steun voor Van der Weijden in de nachtelijke uren “overweldigend” was. “Er stonden ontzettend veel mensen langs het water. En er was geen brug waarop hij niet werd toegejuicht.” Ook schenen boeren met de koplampen van hun trekkers over het water om het de zwemmer wat makkelijker te maken.

Lees ook: Maarten van der Weijden klapt na 100 kilometer zwemmen even een pizza funghi bij Bolsward

“Maarten heeft drie keer kort geslapen. Twee keer een kwartier en een keer vijf minuten”, zegt zijn woordvoerster. “Veel langer rusten wil hij niet, want dan komt hij in een slaapmodus terecht en wordt het moeilijk weer op gang te komen.”

VOLG HIER LIVE DE 11STEDENZWEMTOCHT VAN MAARTEN VAN DER WEIJDEN

Volgens het oorspronkelijke schema zou Van der Weijden maandagmorgen omstreeks 7.30 uur in Dokkum aankomen. Dat wordt enkele uren later door de vertraging die hij in het eerste deel van zijn race heeft opgelopen.

KWF Kankerbestrijding

Met de zwemtocht haalt Van der Weijden geld op voor KWF Kankerbestrijding. De finish is voorzien voor maandag 19.00 uur in Leeuwarden.

Wil je deze actie steunen? Ga naar www.11stedenzwemtocht.nl en doneer! Hart van Nederland volgt Maarten op de voet tijdens dit grote avontuur.

ANP/redactie