Gezondheid

Maarten van der Weijden klapt na 100 kilometer zwemmen even een pizza funghi bij Bolsward

Zwemmer Maarten van der Weijden is halverwege met zijn monstertocht langs de elf Friese steden. Rond 12.00 uur kwam de zwemmer aan in Bolsward. Even daarvoor nam hij een kleine pauze en nuttigde een eerder bestelde pizza funghi.

Lees ook: Publiek Bolsward uitzinnig en emotioneel bij doorkomst Maarten van der Weijden

De pizza werd hem aangereikt bij een brug nadat het begeleidingsteam via sociale media om het hartige eten had verzocht. “Maarten heeft honger en als Maarten honger heeft dan heeft hij grote honger.” Bij elke brug of dorp wordt de zwemmer aangemoedigd door drommen mensen.

Lees ook: Maarten van der Weijden zwemt na lange pauze door, maar heeft het moeilijk

100 kilometer

De oud-olympisch kampioen heeft inmiddels 100 kilometer gezwommen. Hij moet er nog 100. Het is bedoeling dat hij maandag rond 19.00 uur in Leeuwarden aankomt. Of dat lukt, is de vraag. Zondagmorgen moest Van der Weijden noodgedwongen enkele uren pauzeren omdat hij enorme spierpijn had.

KWF Kankerbestrijding

Met de zwemtocht haalt Van der Weijden geld op voor KWF Kankerbestrijding. De finish is voorzien voor maandag 19.00 uur in Leeuwarden.

Wil je deze actie steunen? Ga naar www.11stedenzwemtocht.nl en doneer! Hart van Nederland volgt Maarten op de voet tijdens dit grote avontuur.

ANP
Foto is een bewerkte afbeelding