112

Broer Nicole van den Hurk: 'Mijn leven is kapotgemaakt, vernield, afgepakt'

De schriftelijke verklaringen van de halfbroer en stiefzus van de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk zijn vandaag in de rechtbank voorgelezen. Tommy en Debbie zetten op papier hoe hun levens en dat van hun familie voor eeuwig verpest zijn door de moord op Nicole. “Mijn leven is op dat moment kapotgemaakt, vernield, afgepakt. Het doet voor ons gezin zoveel pijn”, schrijft Tommy.

Lees ook: Stiefmoeder Nicole houdt emotioneel betoog tijdens bijzonder spreekrecht

Tommy, die 12 jaar oud was toen zijn 15-jarige zus dood werd gevonden, noemt haar zijn “steun en toeverlaat”. Hun zus Debbie was op het moment van Nicole’s dood pas 6 jaar en moest naar de psycholoog omdat ze door het drama vreselijk leed aan verlatingsangst, aldus Tommy.

“Hoop dat dader het lachen vergaat”

Met hun moeder besprak Tommy wat hij in de rechtbank zou laten voorlezen. “Zij noemde woorden die mij diep raakten en waarmee ik wil afsluiten. Het laatste dat ik wil zeggen is dat ik hoop dat diegene die Nicole dit heeft aangedaan, het lachen vergaat. Zoals mijn dochter nooit meer heeft kunnen lachen. Of moet ik zeggen; haar lachen gesmoord is door iemand die dacht ten onrechte dit recht te hebben.”

Lees ook: ‘Geef Jos de G. celstraf en tbs’

Lees ook: Verdachte zaak Nicole van den Hurk: ‘Ik ben onschuldig’