112

Stiefmoeder Nicole houdt emotioneel betoog tijdens bijzonder spreekrecht

Tijdens de eerste dag van het hoger beroep in de zaak van de moord op Nicole van den Hurk, heeft de stiefmoeder van Nicole gebruik gemaakt van haar spreekrecht. Een bijzonder moment, aangezien volgens de wet alleen bloedverwanten spreekrecht hebben. Toch maakte de Hoge Raad in deze zaak een uitzondering.

“Ik wilde het even in deze dagen dat het over mijn dochter gaat, over wat zij voor ons betekent,” begon ze haar betoog. “Vanaf de dag dat ze vermist was, vanaf het eerste telefoontje dat er iets niet klopte, werden er zoveel levens verwoest. Zoveel dingen of handelingen die zo normaal waren, worden nooit meer als normaal gezien. Misschien is het woord angst nog het beste om dit alles te beschrijven. Tot op de dag van vandaag leven we nog zo, denken we nog zo. Je kunt je kind nooit genoeg beschermen.”

Lees ook: Verdachte zaak Nicole van den Hurk: ‘Ik ben onschuldig’

In 2014 arresteerde de politie Jos de G., nadat een positieve DNA-match was gevonden. De arrestatie zette het leven van Nicole’s ouders opnieuw op zijn kop. “Alle scenario’s van 18 jaar proberen te overleven spatten uit elkaar. De hoop dat je niet misbruikt bent, de hoop dat je snel gestorven was, de hoop dat er snel een einde aan jouw angst kwam, was een grote leugen. Nicole, jij hebt geleden. Je bent misbruikt. Je bent mishandeld. Je hebt verschrikkelijke dingen meegemaakt.”

LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK ROND NICOLE VAN DEN HURK